Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Nieuwbouw woning Huibergen

Opdracht: nieuwbouw villa in bos aan de rand van Huijbergen (NB)
Opdrachtgevers: particulier

In een bosrijke omgeving is een woning ontworpen voor een echtpaar met studerende kinderen, waarbij de nadruk op het wonen op de begane grond ligt. De straatgevel is uitgericht, waardoor gekozen is voor een langgerekte westgevel waarin achtereenvolgens de keuken, eetkamer, woonkamer en werkkamer zijn gelegen, alles met uitzicht op de bosrijke tuin en gelegen aan het even zo lange terras. Dwars op deze vleugel is de slaapvleugel gesitueerd, waarbij het dak doorschiet

aan de westzijde en zodoende een overdekt terras creëert. De lamellen tussen de kolommen verhinderen te sterke zoninstraling. De entree van de woning bevindt zich in het kruispunt van beide vleugels. Bij binnenkomst biedt het raam aan de achterzijde gelijk weer zicht op de tuin. Tuingerichte zichtlijnen zijn een belangrijk uitgangspunt bij het ontwerp geweest: de prachtige omgeving is het decor van elke ruimte.

 
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren