Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Clubhuis hockeyclub Goes & rugbyclub Tovaal

Opdracht: nieuwbouw twee-onder-één-dak clubhuizen voor hockeyclub Goes (GMHC) en rugbyclub Tovaal
Opdrachtgevers: Goese Mixed Hockey Club en Rugbyclub Tovaal

Midden op Sportpark ‘Het Schenge’ mocht een clubhuis komen waar zowel de rugbyclub als de hockeyclub in gevestigd moesten worden. Het gebouw moest één uitstraling hebben, maar beide clubs ook een eigen identiteit geven. Positionering ten opzicht van de velden was het uitgangspunt, gemeenschappelijk te gebruiken ruimtes een tweede punt en functionaliteit en kosten waren ook speerpunten voor het ontwerp. Daarnaast moesten de wensen van beide clubs met betrekking tot de uitstraling tot een eenduidig ontwerp worden gesmeed. Dat heeft zich uiteindelijk ontplooid tot een gebouw met een sterke uitstraling, met maximaal zicht op de velden en een praktische indeling.

Het zeer beperkte budget heeft geleid tot creatieve oplossingen waardoor met simpele middelen én het enthousiasme, inzet en sponsoring van aan de clubs gerelateerde bedrijven, toch een spraakmakend
gebouw met allure is ontstaan.

 
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren