Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Renovatie monumentale schuur

Opdracht: restauratie van een schuur, gemeentelijk monument, tot woonhuis
Opdrachtgever: particulier

Een historisch rapport en een analyse van de ligging en oriëntatie van de schuur heeft geleid tot het slopen van een reeks paardenstallen aan de zuidwestzijde van de schuur; de gevelopening die daardoor ontstond is ingevuld met een grote glazen pui; de lichttoetreding voor de woonruimte.

Uitgangspunt bij het ontwerp was het ruimtegevoel van een enorme schuur te behouden. De oorspronkelijk indeling van de schuur is vertaald naar de nieuwe functie wonen. Daarbij is de binnenstraat behouden en fungeert nog steeds als binnenstraat van waaruit de woning betreden kan worden. De prachtige gebintenconstructie is zoveel mogelijk vrij gehouden; nieuwe wanden zijn buiten de schoren van de gebinten geplaatst. Vides en ramen in de binnengevel zorgen voor zichtlijnen en ruimtegevoel. Ook het materiaalgebruik sluit aan op het oorspronkelijke agrarische karakter van de schuur: de binnengevel is op de verdieping voorzien van aluminium golfplaten. Door de oude stallen te gebruiken als stalling voor fietsen en eventueel auto’s is de voorgevel met de vele staldeuren volledig behouden.

Fotografie: Dennis Brebels fotografie

 
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren