Over Suzanne de Kanter

Als klein meisje was ik altijd al bezig met de inrichting van mijn kamer en dat heeft ertoe geleid dat ik Bouwkunde ben gaan studeren aan de TU Delft. Daar ben ik in 1992 afgestudeerd bij de vakgroep restauratie wat me later bij restauratieprojecten op Curaçao goed van pas kwam. Na veel ervaring opgedaan te hebben bij diverse architectenbureaus ben ik in 2002 voor mezelf gestart. Ik ben werkzaam in Zuid-West Nederland en werk veel in steden als Vlissingen, Goes, Bergen op Zoom en Dordrecht. 

Mijn hart ligt bij oude gebouwen en interieur en daarin heb ik mij in de loop der jaren kunnen specialiseren. Het renoveren en transformeren van oude gebouwen tot functionele en ruimtelijke gebouwen van deze tijd zijn altijd weer een mooie uitdaging. Ik word blij van de reacties van de opdrachtgevers als ik ze heb kunnen verrassen met een ontwerp, waarmee ze de meerwaarde van mij als ontwerper zien. Het mooiste van mijn vak blijft nog altijd het creëren van ruimtes waar mensen met plezier in wonen en werken. Het blijft bijzonder om mijn ideeën werkelijkheid te zien worden en daar ben ik mijn opdrachtgevers heel dankbaar voor.

Ervaringen

Na een leuke middelbare schooltijd aan het St Maartenscollege in Maastricht ben ik in 1986 Bouwkunde gaan studeren aan de TU Delft. In 1992 studeerde ik af in de richting architectuur met als specialisatie restauratie en interieur. Mijn eerste baan was bij Regtop Van Lamoen & Wurth architecten in Den Haag waar ik vooral aan binnenstedelijke renovatieprojecten heb gewerkt. Ik 1994 ben ik naar Curaçao verhuisd en heb ik bij IMD design 3 jaar aan veel mooie projecten gewerkt; van bioscoop tot Papagayo beach resort en vele restauratieprojecten in Willemstad. Eenmaal terug in Nederland vond ik bij BCT architecten in Enschede een baan als architect. Hier heb ik me voornamelijk met scholen en politiebureaus bezig gehouden. Bij mijn volgende baan als architect bij MTB architecten in Apeldoorn lag het accent meer op projectmatige en particuliere woningbouw, maar ook hier heb ik een nieuwe school ontworpen. In 2002 besloot ik mijn eigen bureau op te richten; eerst in Gorssel en na de verhuizing naar Zeeland ben ik een samenwerkingsverband aangegaan in Bergen op Zoom, waarna ik in 2010 weer volledig zelfstandig ben gaan werken onder mijn eigen naam:    Suzanne de Kanter Architectuur & Interieur. Momenteel ligt het accent op verbouwingen en nieuwbouwprojecten in de particuliere sector en renovaties en interieurprojecten in de zakelijke markt.