Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Limburg Filter bv

Opdracht: nieuwbouw kantoor met opslagruimte
Opdrachtgever: Limburg Filter bv, Maastricht www.limburgfilter.com

Tussen een woonwijk en bedrijfspanden is op een smal kavel een bedrijfspand gerealiseerd met op de begane grond opslagruimte en op de verdieping kantoor. Het gebouw is opgebouwd uit 3 parallelle schijven; de straatgevel in metselwerk (gericht naar het wonen), de tussengevel van semi transparant glas als ‘filter’ tussen de kantoren en de secundaire ruimtes en de achtergevel in aluminium (gericht naar de bedrijven).

Bijzonder is het weglaten van het systeemplafond: alle installaties zijn doordacht verwerkt, de extra hoogte geeft lucht en ruimte. De semi-transparante wand geeft behalve voldoende privacy ook een gevoel van openheid. De veel voorkomende opgedeelde opslaghal-met-kantoor is in dit ontwerp door de verticale schijven volledig geïntegreerd tot één multifunctioneel gebouw.

Fotografie: Dennis Brebels fotografie

 
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren